2021 Peptide Drug Design & Delivery Virtual Summit

Virtual / On-Demand Summit

ON-DEMAND         AGENDA

2021 Peptide Drug Design & Delivery Virtual Summit

Virtual / On-Demand Summit

ON-DEMAND         AGENDA

2021 Peptide Drug Design & Delivery Virtual Summit

Virtual / On-Demand Summit

ON-DEMAND         AGENDA

2021 Peptide Drug Design & Delivery Virtual Summit

Virtual / On-Demand Summit

ON-DEMAND         AGENDA

Day One Virtual Summit – Wednesday July 21st, 2021

}

9:00am

Chair’s Welcome Introduction & House Rules

Simon Curtis

Simon Curtis

Co-Founder & Chief Executive Officer

Curtis & Coulter

}

9:15am

Meeting / Networking Slot #1 – (15 minutes)

Explore the Summit virtual platform, engage fellow attendees, and visit the Technology and Service companies solutions pages.

}

9:30am

Patient-Centric Design for Peptide Delivery: Trends in Routes of Administration and Advancement in Drug Delivery Technologies

Manuel Sanchez-Felix, PhD

Manuel Sanchez-Felix, PhD

Senior Fellow, Novel Delivery Technologies

Novartis

}

9:55am

Meeting / Networking Slot #2 – (5 minutes)

}

10:00am

Considerations in Development of Oral Peptide Formulations using Transient Permeation Enhancers

Nigel Davies, PhD

Nigel Davies, PhD

Principle Scientist, Drug Delivery

AstraZeneca

}

10:25am

Meeting / Networking Slot #3 – (5 minutes)

}

10:30am

TECH SHOWCASE #1

Case Study: An Integrated Peptide Development Enables IND Submission in 10 Months

Pete Nguyen, PhD

Pete Nguyen, PhD

Director, Business Development, Oligo/Peptide

STA Pharmaceutical, a WuXi AppTec Company (WuXi STA)

Sponsored by:

}

10:45am

100 Years of Insulin Drug Engineering and Future Ambitions

Thomas	Høeg-Jensen, PhD

Thomas Høeg-Jensen, PhD

Scientific Director, Insulin Science & Project Management

Novo Nordisk

}

11:10am

Meeting / Networking Slot #4 – (5 minutes)

}

11:15am

New Process to Encapsulate mRNA, Peptides and Proteins at High Loadings

Robert Prud'homme, PhD

Robert Prud'homme, PhD

Professor, Professor of Chemical and Biological Engineering, Princeton University

}

11:40am

Meeting / Networking Slot #5 – (5 minutes)

}

11:45am

TECH SHOWCASE #2

XeriSol Formulation Technology for Subcutaneous Delivery of Peptide Drugs

Mike Neely, PhD

Mike Neely, PhD

Director, Business Development

Xeris Pharmaceuticals

Sponsored by:

}

12:00pm

The Confluence of Innovation in Therapeutics, Drug Delivery and Regulation

Twinkle Christian

Twinkle Christian

Scientist, Drug Product Technologies

Amgen

}

12:30pm

Virtual Lunch Break & Meeting / Networking Slots #6, #7 & #8 – (10 minutes each)

}

1:15pm

Automated High-Throughput Preparation and Characterization of Oligonucleotide-Loaded Lipid Nanoparticles

Chun-Wan Yen, PhD

Chun-Wan Yen, PhD

Senior Scientist, Small Molecule Pharmaceutical Sciences

Genentech

}

1:40pm

Meeting / Networking Slot #9 – (5 minutes)

}

1:45pm

Advances in Peptide-Based Drug Delivery

Dan Zhang, PhD

Dan Zhang, PhD

Director of Pharmaceutical Sciences

Merck Research Laboratories

}

2:15pm

Meeting / Networking Slot #10 – (15 minutes)

}

2:30pm

High-Throughput Discovery and Parallel Optimization of Peptide Therapeutics

Lauren Goodrich, PhD

Lauren Goodrich, PhD

Director, Research & Development, Nimble Therapeutics

}

2:55pm

Meeting / Networking Slot #11 – (5 minutes)

}

3:00pm

Chair’s Closing Remarks & Close of Day One

Simon Curtis

Simon Curtis

Co-Founder & Chief Executive Officer

Curtis & Coulter

Day Two Virtual Summit – Thursday July 22nd, 2021

}

9:10am

Chair’s Welcome Introduction & House Rules

Simon Curtis

Simon Curtis

Co-Founder & Chief Executive Officer

Curtis & Coulter

}

9:15am

Meeting / Networking Slot #12 – (15 minutes)

Explore the Summit virtual platform, engage fellow attendees, and visit the Technology and Service companies solutions pages.

}

9:30am

Cell-Free Biosynthesis of Polypeptides with Modified Backbones

Rumit Maini, PhD

Rumit Maini, PhD

Senior Scientist

Merck & Co

}

9:55am

Meeting / Networking Slot #13 – (5 minutes)

}

10:00am

Overcoming Scalability Challenges of Complex Injectables: From Lab to Plant

Sam Trotter, PhD

Sam Trotter, PhD

Operations Manager

Micropore Technologies

Sponsored by:

}

10:30am

Meeting / Networking Slot #14 – (15 minutes)

}

10:45am

Brain-Enhanced Delivery of Neuropeptides Using Prodrug Approaches

Laszlo Prokai, PhD

Laszlo Prokai, PhD

Professor and Robert A. Welch Chair in Biochemistry

University of North Texas Health Science Center

}

11:10am

Meeting / Networking Slot #15 – (5 minutes)

}

11:15am

Challenges and Opportunities in Developing Peptide-Based Anti-Cancer ADCs and other Modalities

Rakesh Dixit, PhD

Rakesh Dixit, PhD

President, CEO and Founder

Bionavigen

}

11:45am

Meeting / Networking Slot #16 – (15 minutes)

}

12:00pm

Development of GIPR/GLP-1R Bispecific Conjugates

Wu Bin, PhD

Wu Bin, PhD

Principal Scientist, Therapeutic Discovery

Amgen

}

12:30pm

Virtual Lunch Break & Meeting / Networking Slots #17, #18 & #19 – (10 minutes each)

}

1:30pm

Residualizing Peptides: Tools for Practical Applications in Drug Development

Danielle Mandikian, PhD

Danielle Mandikian, PhD

Senior Scientist, Preclinical and Translational PK

Genentech

}

1:55pm

Meeting / Networking Slot #20 – (5 minutes)

}

2:00pm

Overview of Novel siRNA Drug Product Technologies

Namita Sawant, PhD

Namita Sawant, PhD

Scientist, Drug Product Technologies

Amgen

}

2:25pm

Meeting / Networking Slot #21 – (5 minutes)

}

2:30pm

Nanomedicines for Modified Drug Delivery Approaches

Indrajit Ghosh, PhD

Indrajit Ghosh, PhD

Associate Scientific Director, Biologics Product Development

Bristol Myers Squibb

}

2:55pm

Meeting / Networking Slot #22 – (5 minutes)

}

3:00pm

Chair’s Closing Remarks & Close of Summit

Simon Curtis

Simon Curtis

Co-Founder & Chief Executive Officer

Curtis & Coulter

Attend

Meet 150+ drug development professionals & learn over 2 YEARS worth of new peptide product development strategies, formulation approaches, delivery technologies & regulatory updates while decreasing drug product time-to-market in just 2 short days!

Sponsorship

Take advantage of the unique opportunity to engage your direct target audience face-to-face, and help them overcome their product challenges in 2 full interactive days!

Convince Your Boss

Want to attend but need help convincing your boss? Let us generate you a custom message for you to send to your boss. Email it, talk them through it in person, tweet it: It’s up to you! 

Pin It on Pinterest

Share This